Chillan
Čilská tekvička /kalabasa/ s peknou oceľovou virollou zdobená fantazijnými vyrezávanými vzormi. Objem od 180 do 280 ml. Sú to najodolnejšie tekvičky s hrubými stenami. Kvalitu čilských tekvičiek ocenili milovníci maté po celom svete. Pitie maté z tekvičky vytvára osobitnú atmosféru. Na tekvičke sa môžu vyskytovať rôzne zafarbenia. Je to prirodzená vlastnosť prírodných výrobkov. Starostlivosť pri sušení plodov v horských osadách, na veterných svahoch hôr, dodáva tekvičkám osobitý charakter. Na každej tekvičke /kalabase/ je potrebné pred použitím vykonať curado: Do polovice objemu tekvičky nasypeme čajovinu a zalejeme ju vodu s teplotou okolo 75 °C a dodáme niekoľko kvapiek silného alkoholu. Takto to necháme pôsobiť minimálne dva dni. Potom pomocou čajovej lyžičky vyškrabeme z tekvičky nepotrebné zvyšky plodu.
Prihláste sa k odberu newslettera
Sledujte nás na Facebooku
Sledujte nás na Instagrame