MATE GREEN MAS ENERGIA GUARANA 400 g

Na sklade
Zvyčajne posielame do 48 hodín

Mate green je najvyššou triedou brazílskych druhov mate. Na vytvorenie tejto zmesi sa používajú lístky z horných častí kríkov cezmíny paraguajskej (93%) a 7% prísad (guarana, lístky nevädze, kvety nechtíka lekárskeho, mäta, citrónová tráva, mangová aróma) ...

Viac o produkte

6,71 €

(ceny sú vrátane DPH 20 %)
LikeShareOdporučiť emailom
PopisNa stiahnutie
Mate green je najvyššou triedou brazílskych druhov mate. Na vytvorenie tejto zmesi sa používajú lístky z horných častí kríkov cezmíny paraguajskej (93%) a 7% prísad (guarana, lístky nevädze, kvety nechtíka lekárskeho, mäta, citrónová tráva, mangová aróma). Výber lístkov spôsobuje veľmi nízku mieru horkosti, neoslabuje to ale jej pozitívne účinky na ľudský organizmus. Tento druh pochádza z ekologických plantáží v južnej Brazílii, z oblasti Laranjeiras. Naši dodávatelia, ktorí tento druh pestujú, majú svoje korene vo východnej Európe. Tento druh obsahuje doplnky, ktoré obohacujú výslednú chuť a zároveň zvyšujú zdravotnú kondíciu organizmu: guaranu, mäsiarku a nechtík. Guarana má stimulujúce a osviežujúce vlastnosti, kvôli vysokému obsahu prírodných kofeinydov (6%) je trikrát účinnejšia ako napríklad káva. Vyskytuje sa na celom povodí rieky Amazon. Pôsobí ako povzbudzujúci prostriedok, odstraňuje fyzickú a psychickú únavu, zvyšuje schopnosť sústrediť sa a pamätať si. Je to výborný antioxidant, pôsobí antibakteriálne, znižuje riziko infarktu a mozgovej mŕtvice. Mäsiarka obsahuje flavonoidy a minerálne látky vrátane mangánu. Je to výborné diuretikum, pôsobí protizápalovo, vďaka čomu je používaná napríklad aj v pediatrii. Používa sa i na liečenie vonkajších rán. Nechtík je už dlho používaný ako liečivá rastlina. Prvá zmienka o použití nechtíka v medicíne pochádzajú z dvanásteho storočia, kedy Hildegard z Bingenu v jeho recepte na otravu z 1150 hovorí : "Kto by jedol jed alebo keby niekto chcel otráviť, nech varí nechtík vo vode, vyžmýka ho a dá ho teplý do brucha."

Prihláste sa k odberu newslettera

Sledujte nás na Facebooku

Sledujte nás na Instagrame